FREE PALESTINE
Hoe maak je een za'atar-omelet?
Een Palestijnse twist op je klassieke omeletrecept.
11/2/2024


Probeer eens iets nieuws voor het ontbijt met deze heerlijke twist op een klassiek omelet. Door de toevoeging van za'atar, krijgt je omelet een unieke, hartige smaak die je smaakpapillen prikkelt. Dit eenvoudige recept brengt een vleugje authenticiteit naar je tafel en is perfect voor een snel, smaakvol begin van je dag.
Ingrediënten:
3 eieren
1 ( of meer ) eetlepel za'atar
1 eetlepels melk (optioneel)
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 kleine tomaat, in blokjes gesneden (optioneel)
1 kleine ui, fijngehakt (optioneel)
Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructies:
Voorbereidingen:
Breek de eieren in een kom.
Voeg de melk, za'atar, zout en peper toe.
Klop alles goed door elkaar tot het mengsel goed gemengd en licht schuimig is.
Bak de groenten (optioneel):
Als je tomaat en ui gebruikt, verhit dan de olijfolie of boter in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gehakte ui toe en bak ongeveer 2-3 minuten tot deze glazig wordt.
Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe en bak nog eens 2 minuten tot ze zacht zijn.
Haal de groenten uit de pan en zet apart.
Bak de omelet:
Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe aan de pan.
Giet het eimengsel in de pan en laat het ongestoord koken gedurende ongeveer 1-2 minuten tot de randen beginnen te stollen.
Als je de gebakken groenten gebruikt, strooi ze dan gelijkmatig over de eieren op dit punt.
Afwerken:
Gebruik een spatel om voorzichtig één rand van de omelet op te tillen en vouw deze over naar de andere kant, zodat er een halve maan vorm ontstaat.
Blijf nog 1-2 minuten koken tot de omelet gaar is maar nog iets zacht in het midden.
Serveer:
Schuif de omelet op een bord.
Garneer met vers gehakte peterselie indien gewenst.
Serveer direct met vers brood, pita of een eenvoudige salade.
Geniet van je heerlijke za'atar-omelet!
LINKS
Contact
@ 2024 FALASTIN
BTW: BE1012.430.570
FALASTIN
FALASTIN