FREE PALESTINE

Hoe maak je eiersalade met sumak?

Heerlijke eiersalade met een frisse, citroenachtige twist van sumak

SUMAK

11/17/20241 min lezen

Eiersalade is een klassiek gerecht dat eenvoudig naar een hoger niveau kan worden getild met de toevoeging van sumak, de frisse, zure specerij uit Palestina. Dit recept is simpel, snel en perfect voor het ontbijt of als tussendoortje. De pittige smaak van sumak in combinatie met eieren en rijke olijfolie zorgt voor een onweerstaanbaar gerecht.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 4 eieren (zacht- of hardgekookt, naar voorkeur)

  • 1 ~ 1.5 theelepels sumak

  • Een snufje of twee zout

  • Een snufje peper

  • 2-4 eetlepels olijfolie (hoe meer, hoe lekkerder!)

  • Arabisch brood - (voor erbij)

Instructies:
  1. Leg de 4 eieren in een kookpot met water. Kook ze 4-5 minuten voor zachtgekookte eieren of 8-10 minuten voor hardgekookte eieren. Laat de eieren na het koken in een kom met koud water afkoelen, zodat je ze makkelijker kunt pellen.

  2. Pel de afgekoelde eieren voorzichtig. Zorg dat alle schalen zijn verwijderd.

  3. Leg de gepelde eieren in een ondiepe schaal of kom. Gebruik een vork om ze fijn te prakken.

  4. Strooi een snufje zout en peper en voeg de sumak toe.

  5. Besprenkel de eieren met olijfolie. Zorg dat de eieren goed bedekt zijn voor een mooie textuur en rijke smaak.

  6. Meng de eieren, zout, peper, sumak en olijfolie met een vork tot alles goed gemengd is.

  7. Snijd het Arabisch brood in stukken en gebruik het om de eiersalade op te scheppen. Geniet ervan terwijl het vers is!

Suggestie:

Combineer deze eiersalade met wat verse groenten zoals komkommer en tomaat voor een lichte en verfrissende maaltijd.

Eet smakelijk !