FREE PALESTINE

Hoe maak je Palestijnse hummus?

Een Palestijnse gerecht gemaakt van gemixte kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook en olijfolie. Het is zacht, romig en wordt meestal geserveerd als dip met pitabrood en falafel.

2/22/2025

Hoe maak je Hummus
Hoe maak je Hummus

Hummus is een klassiek Palestijnse gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het is een smaakvolle dip gemaakt van kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook en olijfolie. Hummus is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en veelzijdig.

Hier is een eenvoudig recept om zelf hummus te maken.

Ingrediënten:
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • ¼ kopje tahin (sesampasta)

  • 2 eetlepels verse citroensap (naar smaak aanpassen)

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels olijfolie (plus extra voor serveren)

  • ½ theelepel zout (naar smaak aanpassen)

  • ½ theelepel komijn (optioneel)

  • ½ theelepel sumak (optioneel)

  • ¼ kopje koud water (of naar behoefte)

Bereidingswijze:
  1. Bereid de kikkererwten:

    • Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken, en kook ze 5~10 minuten om ze zachter te maken.

  2. Mix de hummus:

    • Mix de knoflook en het citroensap in een keukenmachine.

    • Voeg de tahin toe en mix opnieuw tot het romig is.

    • Voeg de gekookte kikkererwten, zout en komijn toe en meng terwijl je langzaam koud water toevoegt tot een gladde massa ontstaat.

  3. Serveren:

    • Doe de hummus in een kom, besprenkel met olijfolie en garneer met sumak, komijn en gehakte peterselie.

    • Pro-tip: Je kan hummus ook serveren met llijfolie en za'atar 😋

Eet smakelijk & vergeet niet: hummus is Palestijns 😋🇵🇸